top of page
Rhe-set yoga pose neck work

Luister & voel

"Je lichaam is je stemvork"

Ben je nieuw? Welkom op deze pagina, gemaakt zodat je een beter inzicht krijgt en makkelijk toegang hebt tot alle informatie en sessies

Nieuw bij Rhe-set

 
“Beleef plezier met je lichaam!
Stop met het verdoven van je lijf of weg te rennen voor ongemakken."

Therapeutische Rhe-set sessies

 

Voel je vrij in je lichaam, ont-moet jezelf, kalmeer je zenuwstelsel en mind

 

Rhe-set yoga is een therapeutische yoga methode. die veelal liggend en zittend gericht is. De methode gebruikt yoga props, de vloer, de muur en de zwaarte-kracht om spanning en restricties in het lichaam te ontrafelen. De veilige ondersteuning van de props en de opbouw van de sessies kalmeren de verhalen-verteller van het hoofd (mind) en reguleert het zenuwstelsel. Het doel van de sessies is je zo lang mogelijk gezond, mobiel en pijnvrij houden.

 

De methode is ontwikkeld om het lichaam op een vriendelijke en efficiënte manier uit te nodigen te versterken. De methode werkt als herprogrammering van alle vormen van trauma (lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel). Trauma's hebben vaak diepe inpakt op het zenuwstelsel waardoor deze ontregeld raakt of zelfs op tilt slaat.. Door een constante beoefening van de sessies kan je lichaam de dagelijks opgebouwde spanning verwerken, waardoor de onderliggende of diepere trauma's aangeraakt kunnen worden. Je geeft steeds je immuunsysteem een boost en je herstelt je natuurlijke bewegingsvrijheid of houdt die in stand. Het lichaam kan zo in optimale vorm blijven functioneren.

De sessies zijn geschikt voor iedereen. Bij chronische pijn, blessures, langdurige ziekte, slapeloosheid, stress, burn-out, algemene stijfheid en voor de hypermobiele mens zorgen de sessies voor snelle verbetering. 

“Vertraag, stop of keer je verouderingsproces.”

Activeer je zelfhelend vermogen

 

De eenvoudige en constante rhe-set poses creëren een veilige plek voor je lijf. Je leert opnieuw luisteren en voelen naar wat je lichaam je vertelt. Die veiligheid stuurt automatisch een uitnodiging naar je hele systeem om te ontspannen. De sessies werken dus niet alleen op de fysieke, maar ook op de mentale, emotionele en spirituele lagen. Door tijd met jezelf te besteden en door, via het natuurlijk mechanisme van je lijf, op een passieve manier via actieve aansturing, de potentie terug te vragen, creëer je de perfecte omstandigheden om alles wat niet van jou is te resetten. 

De sessies zullen je op alle vlakken in je leven ondersteunen en functioneren via o.a. de volgende natuurlijke mechanismes van je lijf;

  1. Het zenuwstelsel: door de huidige, vaak ongezond hoge druk in ons dagelijks leven en door trauma raakt ons zenuwstelsel vaak chronisch overbelast. Het blijft als het ware te lang in één van de "overlevingsstanden" staan (vluchten, vechten, bevriezen of aanpassen). Dit is een fantastisch mechanisme waardoor we, als we in gevaar zijn, kunnen vluchten. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat als je moet vluchten, al het bloed uit de organen naar de armen en benen gaat en je zo kunt rennen. Als het lichaam daarna geen tijd krijgt te resetten heeft dit op de lange duur een hoge impact op je levenskwaliteit. Tijdens de sessies creëer je een "ontlaad" en "oplaad" moment waardoor je je dag kunt verwerken en de opgebouwde spanningen vanuit het verleden kunnen veranderen. Genezing zit in de magie van het parasympatische zenuwstelsel. Het activeert en opent de weg voor het natuurlijke zelfhelende vermogen.

  2. Gewrichten en botten: tijdens de sessies vraag je de verbinding terug en communiceer je door je gewrichten. Je vraagt de gewrichten te functioneren onder positieve druk. Gewrichten houden van en functioneren goed onder druk en hebben dat nodig om optimaal te blijven functioneren. Tijdens de sessies stuur je de gewrichten aan en vraag je ze om onder 'vriendelijke' druk en hoeken te functioneren. Zo kunnen opgeslagen spanning, chemicaliën en trauma's worden opgeruimd..

  3. Spieren: met de jaren is men ervan overtuigd geraakt dat we spieren kunnen verlengen door te rekken en strekken. Uit huidige onderzoeken is gebleken dat het rekken en strekken onze spieren niet langer maakt, maar ze helpt om verkramping en ophoping van stoffen los te laten. Door met de bloedsomloop te werken creëer je een verandering in de aan- en afvoer van bloed van en naar de spieren en hun aanhechtingen. De verbindingen met de gewrichten gaan zo vanzelf soepeler functioneren en terug richting de natuurlijke flexibiliteit. Verkramping, verstijving of bevriezing, maar ook overstrekking en hypermobiliteit, kunnen zo veranderen waardoor spierspanning over de hele structuur terug in balans komt. Het gaat dus niet om verlengen van de spieren maar om de juiste balans in spanning & ontspanning. Het her-conditioneert daarnaast het zenuwstelsel zodat het bij hogere vraag niet direct een pijnsignaal afgeeft. het maakt dus het zenuwstelsel flexibeler. 

  4. Fascia of verbindingsweefsel: dit fascinerende weefsel dient als beschermingsomhulsel voor het zenuwstelsel en communiceert direct met het brein (intelligentie van je systeem, niet te verwarren met de mind). Door verstijving van het lijf raakt de fascia uitgedroogd, stroef, traag en verzwakt. Door de poses tijdens de sessies wordt de natuurlijke beweeglijkheid van het weefsel, net als bij de spieren, gestimuleerd en terug gevraagd.

 

Met de tijd zul je ervaren hoe jouw fysieke lichaam een belangrijke toegangspoort is naar zoveel meer van jezelfJe leert jezelf op je mat steeds beter kennen.

Ik kan nog lang doorgaan met het uitleggen van de voordelen en de compleetheid van de sessies, maar misschien is het beter om het zelf te komen ervaren. Als je nog niet overtuigd bent kun je de  getuigenissen lezen. Tot snel.

Laat ontspanning gebeuren door te luisteren en te voelen
"Dit is een van de dingen die de sessies magisch maken

Een Rhe-set sessie volgen

 

Rhe-set sessies kun je online via zoom of tijdens live workshops en retreats volgen. De sessies worden gegeven en begeleid door mij met soms de steun van een assistent tijdens evenementen. 

 

Geef jezelf zo vaak als je wilt de mogelijkheid in te loggen voor een sessie en zo direct begeleid te worden door mijn stem, observatie en vragen. Ik kan bijna alle houdingen aanpassen aan jouw behoeften en zal indien nodig verschillende opties geven. Je zult vanzelf ervaren hoe alle lichaamstypes welkom zijn. De sessies worden altijd in groep gegeven, er zijn geen niveaus, dus alle sessies zijn open voor iedereen. De groepen bieden een veilige ruimte en ondersteuning door herkenning en verbinding. Je bent altijd welkom om iets "privé" aan mij te vragen of met me te delen voor of na de sessie. 

NOTE

Blijf altijd goed naar je eigen systeem luisteren. Ik ben NIET jouw leraar, goeroe of genezer. Jij bent dit allemaal zelf. Ik bied een veilige, constante mogelijkheid om met jezelf te zijn en weer te leren voelen wat bij jou past.

"Samen 'zijn' maakt alles gemakkelijker en krachtiger
Rhe-set yoga pose legs up the wall

Hi!

Rhea

"Hoe meer we in lijn komen met onze ware aard en die belichamen, hoe meer de wereld je dit zal spiegelen.​ Samen kunnen we vrede en harmonie tot stand brengen voor iedereen in overeenstemming met de principes van de natuur. "

-Rhea

Mijn naam is Rhea. Mijn missie was al heel vroeg helder; de wereld helpen veranderen in een plek  waar iedereen zich thuis voelt, in balans met de natuur. 

 

Ik ben vanaf heel jong gefascineerd door de magie van onze essentie. en ons bewust-zijn als mens op deze wereld. De vragen wie zijn wij, wat beweegt de mens, waar ontstaat trauma, hoe genezen wij en waarom voelt deze wereld zo onnatuurlijk hebben mij altijd bezig gehouden.

 

Deze fascinaties en mijn eigen redelijk uitdagende  leven hebben geleid tot verdieping in velen vormen van trauma ondersteuning. De magische werking  van het zenuwstelsel in combinatie met therapeutische yoga en meditatie hebben geleid tot mijn genezing en de huidige rhe-set sessies. Thuis komen in je lijf en jezelf waardoor natuurlijke genezing ontstaat. 

Het voelt als een cadeautje en voorrecht om mijn ervaring te delen en zo met een ieder te verbinden. Het is altijd mijn droom geweest om op donatie basis te werken en zo een ruimte voor iedereens dagelijks geluk te bieden. 

Liefs Rhea

Who am I
bottom of page