top of page

Thu, Jul 08

|

Brouwershaven

Intensive Rhe-set; yoga & breath work

This July we will meet for an intensive training of 4 days in Zeeland (NL). Deepen your Rhe-set practice, connect with the power of your breath and re-align with the current flow of life.

Registration is Closed
See other events
Intensive Rhe-set; yoga & breath work
Intensive Rhe-set; yoga & breath work

Tijd en locatie

Jul 08, 2021, 5:00 PM – Jul 11, 2021, 2:00 PM

Brouwershaven, Kerkplein 1, 4318 EB Brouwershaven, Netherlands

Over het event

Wanneer: 8 - 11 juli 2021 (donderdag-zondag)

Waar: Retraitecentrum De Schouw in Noordgouwe, Zeeland

Wat: 1,5 meter retraite met 11 inspirerende lessen, workshops of sessies (13/15 uur).

Voor wie: iedereen die wil verdiepen met helende therapeutische lichaamswerk vormen. Met of zonder Rhe-set yoga & ademwerk ervaring.

Verblijf: volpension met vegetarisch biologische keuken

Tarieven: vanaf € 475 op 3/4p-kamer en € 445 camping

Kamers: 1, 2 en 3/4 persoons (met badkamer of wastafel) en camping

Vrije Tijd: wellness, behandelingen, wandelen aan zee, fietsen op leenfiets en relaxen

Wellness: sauna's, hottub, koudwaterbad, voetenbad, ontspanningsruimte, massagestoel, buitenzwembad en ligweide

Behandelingen: massage en evt. rebalance of privé-coaching

IN HET KORT

Wat kunnen Rhe-set sessies voor jou betekenen?

De Rhe-set sessies geven je een compleet pakket om de natuurlijke functionaliteit van je lichaam te behouden, herstellen, ontwikkelen en de mobiliteit te verbeteren. De sessies reduceren stress en chronische pijn en helpen diepe patronen en overtuigingen te ontrafelen. De verbinding met jezelf zal zo vanzelf verbeteren en verdiepen. Deze 'nieuwe' manier van werken her-schrijft, her-programmeert en upgrade je hele systeem waardoor je op ieder niveau meer bewegingsvrijheid en kracht zult ervaren.​

                                               "Vertraag, stop of keer je verouderingsproces om." 

In elke Rhe-set sessie onderzoek je je lichaam in stabiele en gevarieerde houdingen. Rhe-set sessies zijn specifiek ontworpen om je bewustzijn te verdiepen en je eigen zelf genezend vermogen te activeren en te versnellen. Het vertraagt, stopt of keert zelfs het verouderingsproces om, zodat je kunt blijven genieten van alles wat je fijn vindt te blijven doen.

Wat kan het ademwerk voor jou betekenen?

Het ademwerk geboden in deze training is gericht op dezelfde principes als de Rhe-set sessies. 

                                                             ‘if you don’t use it, you lose it’.

Tijdens de adem sessies word je begeleid in het gebruiken van je adem om ruimte te maken. Ruimte in de luchtwegen, longen en het gehele omliggende ademgebied die door blokkades beperkt kan zijn. Je nodigt het lichaam uit op onderzoek te gaan in jouw adempatroon van dit moment. Ook hier zal jouw zelfhelend vermogen bepalen waar je systeem ruimte, kracht, flexibiliteit, of alleen aandacht nodig heeft. 

DOCENTEN

Over Rhea

Mijn naam is Rhea. Geboren in Nederland in 1976. Ik ben opgegroeid in een klein dorpje in het noorden waar ik de meeste tijd buiten in de natuur doorbracht. Voor mijn studie verhuisde ik naar Amsterdam waar ik mij niet bepaald thuis voelde. Ik veranderde mijn pad en werd actief als gids en buitensport begeleidster. Gedurende deze tijd woonde en werkte ik in Zwitserland, België en Frankrijk terwijl ik tussen de seizoenen door mooie reizen maakte.

Het klinkt misschien idyllisch, maar dat was het niet. Ik heb in die tijd veel lichamelijke blessures en verschillende traumatische ervaringen opgelopen. Aangezien ik geen aandacht schonk aan mijn lichaam en systeem, ontwikkelde het een neurologische pijnziekte die het voor mij onmogelijk maakte mijn lijf te verdoven of voor mezelf weg te rennen. Ik wist toen niet hoe ik mezelf kon genezen en zelfs mijn dokters gaven het op.

Dit motiveerde me om antwoorden te vinden op vragen als "Wie ben ik?" en "Waarom leef ik in deze tijd?". Het vinden van antwoorden kostte tijd, maar het maakte mij bewust van mijn innerlijke kennis en het zelf genezende vermogen. Ik zie nu heel helder waarom ik hier ben en hoe ik anderen kan ondersteunen om hun eigen helende vermogen te activeren en versnellen. We zijn allemaal in staat om onze superkrachten te ontgrendelen en ons systeem zelf opnieuw te programmeren. Ik kan alleen maar helpen om het proces te versnellen maar genezen en leren doet iedereen zelf.

                                                        'be the change you want to see in the world'.

Naast de live events via Fit Body Mind bied ik mijn werk op donatie basis aan. Dit is voor mij de manier om de verandering te leven die ik graag in de wereld zou willen zien. Meer informatie vind je op www.rhe-set.nl

Over Marijke

Mijn naam is Marijke. Geboren in Nederland in 1988. Door mijn eigen ervaringen, uitgedaagd door mijn lichaam en het leven, heb ik mogen ervaren hoe het lichaam, als je er met aandacht mee omgaat, kan werken als een kompas, als weg aanwijzer en poort.

Mijn (levens)verhaal tot nu toe was gevuld met allemaal bewegingen uit de verbinding met het (mijn) lichaam, uit het bewuste voelen, uit het nu, uit het zijn en het weten. Hoe de verhalen die ik bij me droeg een afscheiding leken te maken tussen hoe ik leefde en hoe ik dat zou willen doen. Om te mogen leren hoe hiernaar terug te komen, hoe in mijn licht te staan dankzij mijn verhaal. En hoe ik dit vanuit mijn ervaringen kan inzetten om jou te begeleiden, ondersteunen en herinneren hoe jij jouw weg terug naar het nu, naar dit moment, naar jouw lichaam, het bewuste voelen, het weten en het zijn kan brengen. Hoe jij jouw verhaal volledig kan omarmen en te leven zoals alleen jij dat kan, dankzij jouw verhaal.

Meer informatie vind je op www.yellowliving.nl

THEMA/INHOUD

                                                              “Beleef plezier met je lichaam

                                              Stop met het te verdoven of ervoor weg te rennen"

Deze intensieve training is een compleet pakket om opnieuw te verbinden, te herschrijven en jezelf meer kracht en vrijheid te geven, op elk niveau van je leven.

                                                               "De magie van je zenuwstelsel"

Tijdens de sessies zul je de verbazingwekkende capaciteiten van je lichaam gaan ontdekken en beter leren begrijpen. Een van de belangrijkste onderdelen is je zenuwstelsel. Het is de snelweg van de natuur en alle onderlinge verbindingen. Je zenuwstelsel heeft het vermogen om je hele systeem te beschermen en te genezen.

Als je lichaam in gevaar is, zal het zenuwstelsel reageren door te vechten, vluchten of te bevriezen. Als het lichaam veilig is, begint het juist te ontspannen en los te laten. In de huidige wereld met veel druk, stress en angst, hebben we allemaal meer tijd nodig om te ontspannen en los te laten, zodat ons lichaam het hoogste potentieel kan behouden en kan genezen van externe invloeden. Elke sessie werkt in deze 'pure healing space' waar je lichaam overschakelt van het *sympathisch naar het *para-sympathisch zenuwstelsel.

PROGRAMMA

Het programma bestaat uit 3/4 lessen of workshops van de docent van jouw keuze in een besloten groep. Tevens zijn er 3/4 open lessen van de aanwezige docenten, dus ook jouw docent. Doe mee aan de les die bij jou past. Ons retraite-motto is: 'Alles mag, niets moet.'

Het programma wordt bij aanvang bekend gemaakt. Hier een indicatie:

Donderdag

17.00 aankomst (met thee/koffie en soep)

18.00 opening

18.30 Rhe-set sessie - 75 min

20.00 diner

21.30 vrije tijd

Vrijdag / Zaterdag

08.00 Rhe-set sessie - 60 min 

09.00 ontbijt

10.30 Ademwerk - 90/120 min

13.00 lunch

14.00 vrije tijd. Optioneel: strandwandeling

17.00 Rhe-set sessie - 60 min 

18.30 diner

20.00 Rhe-set sessie - 60/90 min

21.30 vrije tijd

Zondag

08.00 Ademwerk - 60 min

09.00 ontbijt

10.30 Rhe-set sessie - 90/120 min

13.00 lunch

14.00 afsluting

Relax programma Voor (reis)partners die geen programma volgen is er een zgn. Relax programma voor een gereduceerde prijs. Genieten van het ontspannen verblijf, de wellness, de voeding en je heb toegang tot de open lessen. Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf! Maar ook voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en voor de natuur.

Op deze prachtige locatie kun je genieten van (massage)behandelingen, wellness met sauna's, hottub, buitenzwembad en zonnebank. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker onderuit met een boek of chillen in de woonkamer of op het terras.

Behandelingen

Ons eigen professionele team verzorgt behandelingen. De aangeboden diensten zijn afhankelijk van de samenstelling van het team. Er is altijd ontspanningsmassage, maar ook regelmatig rebalance of coaching.   Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

Share This Event

Rhe-set Re-flow Wellness retreat

bottom of page